Kuruluş
Haberleşme Sistemleri Kurulumu ve Bakım Onarım Hizmetleri
Zayıf Akım Sistemleri Uygulaması
Tünel içi ve dışı haberleşme sistemleri
Aselsan Ege Bölge AHM işletmeciliği
OKTH İşletmeciliği ve Telsiz Haberleşme Sistemleri Kurulum ve Bakım – Onarım Hizmetleri
Yatırım Teşvikleri ve Finansal Danışmanlık Hizmetleri
AR-GE Bölümümüz Faaliyete Başladı
BTK'dan 10kHz – 2,9 GHz Frekans Bandında çalışan Sabit Elektronik Haberleşme Cihazlarının Elektromanyetik Alan Şiddeti Ölçüm Yetki Belgesi alınmıştır.
Kalite Sisteminin Kurulması
HİZMETLERİMİZ
- YANGIN ALGILAMA SİSTEMİ
- DOĞRUSAL ISI DEDEKTÖRLÜ YANGIN ALGILAMA SİSTEMİ
- GAZ ALGILAMA SİSTEMİ
- GAZLI SÖNDÜRME SİSTEMİ
- KAPALI DEVRE TV (CCTV) SİSTEMİ
- ÇEVRE GÜVENLİK SİSTEMİ
- BİNA OTOMASYON SİSTEMİ
- GİRİŞ KONTROL (ACCESS) SİSTEMİ
- TELSİZ HABERLEŞME SİSTEMİ
- TÜNEL RADYOSU (FM RADYO) VE SÜRÜCÜ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ
- ELEKTRONİK GABARİ (ARAÇ YÜKSEKLİĞİ) KONTROL SİSTEMİ
Binalarda yangına karşı güvenlik olgusunun önemi anlaşılmaya ve daha çok önemsenmeye başladığından bu yana, ürün seçimi ve proje uygulamalarında standartlara uygunluk konusunda firmamız sürekli bilgi birikimini geliştirmektedir.
Yangın risk analizi, projelendirme ve uygulama çalışmalarında öncelikle “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dikkate alınarak; BSI, UL, NFPA gibi uluslararası kabul gören standartlar doğrultusunda mühendislik hizmetleri vermek vazgeçilmez tercihimizdir.
Analog adresli, interaktif adresli, konvansiyonel yangın algılama sistemleri ve gelişen yeni teknoloji ürünlerin de satışla bitmeyen uzun ömürlü hizmete dayalı prensibiyle çalışan firmamız güçlü referanslar oluşturmaya devam etmektedir.
Bilindiği gibi tozlu, kirli, yağlı, nemli ve/veya hava sirkülasyonu çok olan yapılarda yangın algılama sistemi tesisi ve işletimi oldukça zordur. Yaygın olarak bildiğimiz ve uygulamasını yaptığımız noktasal tip algılayıcılar veya ışın gönderme/alma prensibiyle çalışan tip algılayıcılar olumsuz ortam koşulları bulunan yapılarda yangın algılama sistemleri çözümleri için yetersiz kalabilmektedir. Bu gibi yapılarda, yangından korunmaya yönelik “Doğrusal Isı Dedektörlü Yangın Algılama Sistemi” ideal bir çözüm olmaktadır.
Karayolu tünelleri, metro tünelleri, termik elektrik üretim santralleri, maden işleme tesisleri, petrokimya tesisleri, kimyevi madde üretim ve dağıtım tesisleri, akaryakıt-doğalgaz üretim ve dağıtım tesisleri, OG kablo galerileri, demir-çelik işletmeleri v.b. endüstriyel yapılar “Doğrusal Isı Dedektörlü Yangın Algılama Sistemi” nin uygulanabileceği örnekler olarak değerlendirilebilir.
Doğrusal Isı Dedektörü ve bu dedektörden gelen bilgileri değerlendiren panel, sistemin temel alt yapısını oluşturmaktadır. Aynı panel üzerine noktasal tip algılayıcıları ve butonları da bu sistem içerisine entegre ederek, sistemin tesisi ve işletimi mümkündür. Bu teknolojik esneklik sayesinde özel ortam koşulları bulunan -bölümler içeren- yapılardaki yangın algılama sistemlerine komple çözümler üretilebilnektedir.
Ortam koşullarına göre seçilen CO, Oksijen, Butane, Metan, LPG, Hydrogen v.b. yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı gazlara duyarlı dedektörler kullanılarak sistemler projelendirilip Yangın Algılama Sistemine de entegre edilerek yapı içerisindeki tüm alanların korunması sağlanacak şekilde işletilmektedir. Bina otomasyon sistemi senaryolarına göre programlanarak herhangi bir gaz kaçağı olması durumunda, koruma senaryosunun devreye girmesi ve yangın kapılarının-damperlerin kontrolü, söndürme sistemlerinin aktive edilmesi, fanların çalıştırılması sağlanır.
Doğrusal Isı Dedektörü ve bu dedektörden gelen bilgileri değerlendiren panel, sistemin temel alt yapısını oluşturmaktadır. Aynı panel üzerine noktasal tip algılayıcıları ve butonları da bu sistem içerisine entegre ederek, sistemin tesisi ve işletimi mümkündür. Bu teknolojik esneklik sayesinde özel ortam koşulları bulunan -bölümler içeren- yapılardaki yangın algılama sistemlerine komple çözümler üretilebilnektedir.
Özel koruma gerektiren ve yangın anında acil söndürülme ihtiyacı olan mekanlar için ; İnsan sağlığına, ozon tabakasına zarar vermeyen, renksiz, kokusuz, diğer gazlı söndürme sistemlerine göre daha ekonomik ve daha az hacim kaplayan FM-200 tipi Gazlı Söndürme sistemi tesis edilmektedir. Söndürme sisteminin kurulacağı mekanın özelliklerine göre CO2 gazlı söndürme sistemleri de kullanılmaktadır.
Hayatımızın bir parçası olmaya başlayan Kameralı Güvenlik ve İzleme ( CCTV ) Sistemleri; personel takibi, izinsiz giriş-çıkış, çevre güvenlik, şahıs tespiti, araç plaka tanıma amacıyla kullanılmaktadır.
CCTV Sistemleri, geçiş kontrol sistemleri ile de entegre edilerek giriş-çıkışlar kontrol altına alınmakta ve bina otomasyon sistemine entegre olarak işletilmektedir. Son dönemde; MOBESE, Plaka tanıma ve kayıt, şahıs kimlik tespitine yönelik özel ürünler ve yazılımlarla oluşturulan CCTV sistemleri tesis edilmektedir. Ulusal standartlara sahip olmadığımız bu sistemlerde, firmamız kaliteli ürünlerle hizmet vererek oluşturduğu referansları ile sektörde kendini kanıtlamıştır.
Büyük alanlara yayılmış kampüsler, fabrikalar, endüstriyel kuruluşlar v.b. işletmelerin dışarıya karşı korunması amacıyla; aktif bariyer algılayıcılar, sensör kablo, mikrodalga bariyerler ve CCTV sistemleri desteğiyle projelendirme ve uygulamaları yapılmaktadır.
Bina elektroniği uygulamalarında, özellikle çok katlı binalar için, vazgeçilmez olarak mekanik tesisat donanımı ile entegrasyon gerekli olmaktadır.
Binada tesis edilen ; yangın algılama-söndürme, güvenlik alarm, CCTV sistemi, giriş kontrol v.b. sistemler ile iklimlendirme, havalandırma, ısıtma – soğutma merkezi, asansör v.b. mekanik donanımların entegrasyonu ve durum senaryolarına uygun işletimi için gerekli uygulamalar yapılmaktadır.
Güvenlik ve/veya personel devam kontrol amaçlı olarak bina giriş/çıkışlarının kontrolü amacıyla tesis edilen sistemler; bariyer, turnike v.b. mekanik donanımlar ve CCTV Sistemleri ile entegre edilerek kullanılmaktadir.
Karayolları, belediyeler, emniyet güçleri, itfaiye ve acil servis birimlerinin acil müdahale gerektiren durumlarda, birbirleri ile koordineli olarak çalışması amaçlanarak tesis edilmektedir. Son yıllarda firmamızın güçlü referanslarını oluşturan, özellikle karayolu tünelleri kapsamında kullanılan telsiz haberleşme sistemleri, tünel içi ve dışındaki haberleşmenin kesintisiz yapılabilmesini sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.
Havadaki Radyo yayınları alınıp, tünel içerisinde tekrarlanarak yayın yapılır. Seçilen sayıdaki Radyo kanalları üzerine bindirilen Türkçe ve tercih edilen yabancı dillerdeki sürücü bilgilendirme anons yayınları ile tünel içerisinde seyreden araçların sürücüleri; Hız limiti, kullanmaları gereken şerit, acil durumlarda yapılması gerekenler konusunda bilgilendirmektedir.
Karayolu tünellerine gidiş-geliş yönünden yaklaşan araçların yükseklikleri kontrol edilmek zorundadır. Aksi durumda gabarisi yüksek bir araç, tünel içerisindeki donanımlara zarar verecektir. Bu durumu önlemek amacıyla Elektronik Gabari Kontrol Sistemleri tünel girişine uygun uzaklıklara tesis edilerek, belirlenen yüksekliği aşan araç gelmekte olduğunda alarm olarak tünel işletim merkezine iletilir. Bu sayede, yüksekliği fazla olan araçlardan kaynaklanabilecek olası kazalar engelenmiş olur.